Sudul litoralului soare
Home
Olimp
Neptun
Jupiter
Cap Aurora
Venus
Saturn
Mangalia
2 Mai
Vama Veche

inscriere
harta site

Vremea la Mangalia
Temperatura apei marii
Mersul trenurilor

Mangalia
Cazare
Alimentaţie
Servicii
Comerţ
Divertisment
 

Herghelia Mangalia

Descriere

Herghelia este situată la 3 km nord de Mangalia (cu acces de pe şoseaua Mangalia - Constanţa) şi la numai 500 m de malul vestic al Mării Negre. Herghelia Mangalia nu a fost aşezată aici întâmplător, ci s-a ţinut cont de condiţiile geoclimaterice de formare a rasei arabe. Condiţiile de climă deosebite au permis formarea unui cal arab de Mangalia cu calităţi deosebite.
În afara profilului zootehnic, Herghelia constituie şi un excelent centru de agrement şi atracţie turistică. Complexul dispune de un hipodrom de trap şi galop bine amenajat, iar în incinta unităţii se practică echitaţia.
Herghelia de la Mangalia este cea mai mare din sud-estul Europei. A fost înfiinţată în 1926 şi deschisă oficial în 1929. Atunci, la Mangalia erau crescuţi cai arabi aduşi de la hergheliile din Jegălia, Cislău şi Rădăuţi. Între 1936 şi 1941, herghelia a importat din Polonia noi "lini"“ de armăsari pursânge ca El-Sbaa şi Nedjari. În prezent, la Herghelia Mangalia, se află cai Siglavy Bagdady, de la Herghelia Rădauţi, El Imam, o linie egipteană adusă din Germania, Ibn Galal, o altă "linie" egipteană adusă, de această dată, din Ungaria, Cygaj - "linie" poloneză, Nedjari - "linie" franceză şi poloneză ş.a.
Suprafaţa Hergheliei Mangalia depăşeşte 580 de hectare, din care peste 400 de hectare sunt cultivate cu plante furajere, care asigură necesarul de hrană pentru cei peste 350 de cai. Hipodromul Mangalia, unicul din ţară special conceput pentru cursele de galop şi se întinde pe o suprafaţă de 19 hectare. Pe timpul verii aici se desfăşoară curse săptămânal. Armăsarii pursânge arab sunt antrenaţi zilnic. Un spectacol deosebit îl oferă antrenarea cailor pe malul mării, pe plaja dintre Saturn şi Venus.

Galerie foto
poza centrala
herghelia_mangalia1.jpg herghelia_mangalia10.jpg herghelia_mangalia11.jpg herghelia_mangalia12.jpg herghelia_mangalia13.jpg herghelia_mangalia14.jpg herghelia_mangalia15.jpg herghelia_mangalia16.jpg herghelia_mangalia17.jpg herghelia_mangalia18.jpg herghelia_mangalia19.jpg herghelia_mangalia2.jpg herghelia_mangalia20.jpg herghelia_mangalia3.jpg herghelia_mangalia4.jpg herghelia_mangalia5.jpg herghelia_mangalia6.jpg herghelia_mangalia7.jpg herghelia_mangalia8.jpg herghelia_mangalia9.jpg
Informaţii suplimentare

Telefon/Fax 0241 - 75 13 25
Program de vizită: zilnic intre orele 8:00 - 18.00

 
Sanatoriu Balnear
km zero
Vila Bucura 19
Cel mai cuprinzator director romanesc Director Web Euroghid Director web, portal, stiri, top, statistici, page rank, promovare gratuita, publicitate online web director 1MilionEuro Director Web de Top Ghiduri turistice Director Web dYr.ro DIRECTOR WEB Inscrie-te in TOP ! Ghiduri turistice publicitate online, web design si promovare pe internet Cazare Director web care iti mareste traficul si iti imbunatateste pozitia in Google Director Web Addsite:: Turism - Statiuni Director Web Gratuit - SEO Friendly Web-Links.ro Web Director Gratuit
2009 webdesign by lucian visa