Sudul litoralului soare
Home
Olimp
Neptun
Jupiter
Cap Aurora
Venus
Saturn
Mangalia
2 Mai
Vama Veche

inscriere
harta site

Vremea la Mangalia
Temperatura apei marii
Mersul trenurilor

2 Mai
Cazare
Alimentaţie
Servicii
Comerţ
Divertisment
 

Satul 2 Mai este situat între Mangalia la nord (5 km) şi Vama Veche la sud (6 km). La 2 Mai se ajunge numai rutier, Mangalia fiind ultima staţie de tren de pe litoral. Administrativ, satul 2 Mai aparţine de comuna Limanu.
Întemeierea satului s-a făcut după Războiul de Independenţă (1877-1878), în urma căruia Dobrogea, prin decizia Tratatului de pace de la Berlin, a revenit României. În noiembrie 1878 regele Carol I însoţit de Ministrul de Externe Mihail Kogălniceanu, a făcut o vizită în Dobrogea şi a înfipt Drapelul României pe acest loc. În 1878 Mihail Kogălniceanu a înfiinţat în acel loc satul Două Mai, "în amintirea loviturii de stat de la 2 mai 1864, prin care Parlamentul României a fost dizolvat de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, deoarece legislativul se împotrivea Legii rurale".
Astăzi în satul 2 Mai, afară de români, locuiesc lipoveni şi tătari.
Satul 2 Mai era cunoscut ca un loc liniştit în care boema bucureşteană se refugia în căutarea unei vacanţe liniştite şi discrete. În ultimul timp este un loc foarte căutat de turişti, în special tineri. Au apărut şi aici, ca pe tot litoralul românesc, o mulţime de vile.
Plaja este mărginită la nord de Digul de Sud al Portului Comercial Mangalia şi de o porţiune neamenajată de litoral care comunică cu plaja de la Vama Veche.
Cazările în 2 Mai şi în Limanu se fac numai la vile şi case. Acesta este şi unul din aspectele care dau zonei farmecul său caracteristic. O mare parte din turişti folosesc camparea în corturi în locuri special amenajate sau în curţile localnicilor.
Posibilităţile de agrement sunt relativ reduse, în zona fiind doar câteva localuri.
O pistă pentru biciclete face legătura între 2 Mai, Vama Veche şi graniţă, urmând apoi să fie continuată în Bulgaria.
La toate restaurantele din 2 Mai se pot mânca diferite preparate din peşte, dar şi alte preparate tradiţionale.

Galerie foto
poza centrala
2mai1.jpg 2mai10.jpg 2mai11.jpg 2mai2.jpg 2mai3.jpg 2mai4.jpg 2mai5.jpg 2mai6.jpg 2mai7.jpg 2mai8.jpg 2mai9.jpg
 
Sanatoriu Balnear
km zero
Vila Bucura 19
Cel mai cuprinzator director romanesc Director Web Euroghid Director web, portal, stiri, top, statistici, page rank, promovare gratuita, publicitate online web director 1MilionEuro Director Web de Top Ghiduri turistice Director Web dYr.ro DIRECTOR WEB Inscrie-te in TOP ! Ghiduri turistice publicitate online, web design si promovare pe internet Cazare Director web care iti mareste traficul si iti imbunatateste pozitia in Google Director Web Addsite:: Turism - Statiuni Director Web Gratuit - SEO Friendly Web-Links.ro Web Director Gratuit
2009 webdesign by lucian visa